menukaarten-bedrukkenIk werk in het weekend in een restaurant als ober. Het eten in ons restaurant smaakt prima, maar toch hebben we een wat goedkope uitstraling. Dit komt naar mijn mening vooral door de aankleding. Gelukkig kreeg ik van de eigenaar de kans om hier wat aan te doen. Stap in was om de lelijke papieren menu kaarten te vervangen door luxere modellen. Ik ging op zoek in Google en vergelijk een aantal webshops. Hieronder mijn bevindingen.

Als eerste kwam ik terecht op Maxilia.nl. In mijn eerste oogopslag dacht ik dat ze precies verkochten waar ik niet naar opzoek was, lelijke papieren menukaarten met bedrukking. Toen ik scrolde bleek echter dat ze ook luxe menukaarten verkochten. Ze hadden o.a. houten menukaarten met gravering en lederen afwerking. Dit was ongeveer mijn droomkaart, alleen we aan de dure kant. Ik ging dus verder op zoek naar andere alternatieven.

Ik kwam uit bij Drukwerkdeal.nl, een site waar je geheel je eigen menukaart zelf kan samenstellen. Allerlei opties waren mogelijk, maar helaas geen luxe varianten. Toen ik ze belden om te vragen of ze ook luxe menukaarten deden bedrukken, werd ik ook niet bijzonder vriendelijk geholpen. Dit was dus ook niet de oplossing.

Als laatste kwam ik uit bij Reclameland. Reclameland bood een soort van plastic menukaarten aan. Ze zagen er al een stuk beter uit dan de papieren varianten van Drukwerkdeal, maar waren zeker niet te vergelijken met de houten varianten van Maxilia.nl.

Ik zat in een dilemma want eigenlijk vond ik de menukaarten van Maxilia.nl te duur. Ik besloot ze te bellen om naar een oplossing te zoeken. Uiteindelijk overtuigede de verkoper me van de kwaliteit door een sample op te sturen. Toen ik het sample had ontvangen was ik namelijk helemaal verkocht. Ik heb er dus voor gekozen om wat meer te betalen voor bedrukte menukaarten. Echter krijg ik nu wel dagelijks super positieve reacties van onze klanten. Daar was het me allemaal om te doen!