Bij Vaarschool Nova heb ik mijn KVB1 gehaald. Met vrienden varen we graag en iedereen heeft een vaarbewijs behalve ik. Dat vond ik jammer en daarom besloot ik om zelf ook mijn vaarbewijs te gaan halen. We varen eigenlijk alleen op de rivier dus het klein vaarbewijs 1 leek me voldoende. Mochten we in de toekomst toch ook het open water op willen dan kan ik altijd nog mijn klein vaarbewijs 2 halen want daarmee mag ik ook op grote meren en op zee varen.

Vaarschool Nova: voorbereiding op het Vamex examen

Vaarschool NovaBij Vaarschool Nova heb ik een cursus gevolgd ter voorbereiding op het Vamex examen. De cursus duurde 4 avonden en werd gegeven in Eindhoven. Tijdens de bijeenkomsten werd de lesstof behandeld. Ik heb alles geleerd over de wetten en regels en veilig varen. De lesstof werd opgeleukt en verduidelijkt met praktijkvoorbeelden. Tijdens de cursus werk je met het cursusboek Klein Vaarbewijs 1 van de ANWB. Die boek kun je ook gebruiken om zelf te leren voor je examen. Voor het examen moet je je apart inschrijven bij Vamex. Met het volgen van de cursus kun je het slagingspercentage verhogen van 75% naar 95%. En als je het onverhoopt toch niet haalt dan kun je gratis examentraining volgen of de hele cursus tegen 50% van de prijs opnieuw volgen.

Leren varen in de praktijk

Vaarschool NovaIk ben wel geslaagd voor mijn vaarbewijs. Natuurlijk leer je het echte varen in de praktijk. Zelf heb ik het van mijn vrienden geleerd maar je kunt ook nog een praktijk cursus volgen bij Vaarschool Nova. Dan weet je echt zeker dat je helemaal voorbereid het water op gaat. Wil je ook je vaarbewijs halen? Bekijk dan de website van Vaarschool Nova om te weten welke cursus voor jou het meest geschikt is. Weet je niet zeker of je klein vaarbewijs 1 of klein vaarbewijs 2 nodig hebt? Dan kun je ook altijd even telefonisch contact opnemen.